Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Τι είναι πολύ έξυπνο και πολύ χαζό ταυτόχρονα;;;

Το σπιρτό-κουτο!!!

Ένα ανέκδοτο και μια μεγάλη αλήθεια ταυτόχρονα... για όλους μας. Είμαστε πολύ έξυπνοι αλλά και πολύ κουτοί ταυτόχρονα. Εγώ για παράδειγμα. ..Είμαι αρχιτέκτονας με πτυχίο από το Ε.Μ.Π. και  με μεταπτυχιακό στο Βιώσιμο σχεδιασμό με Distinction παρακαλώ, παρακαλώ!!! Και αν έμαθα κάτι όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι ... είμαι πολύ χαζή και έχω πολλές αμφιβολίες για καθετί! Το  Σπιρτόκουτο λοιπόν από εδώ και πέρα θα σας συντροφεύει και θα σας ενημερώνει για θέματα βιωσιμότητας.

Καλά μην ανησυχείτε δε θα τη βγάλουμε έτσι μαζί...Πέρα από εκλεπτυσμένες λέξεις, συνταγές προς ναυτλλομένους οικολόγους και  κρίσιμα ερωτήματα...Θα λέμε και αστειάκια, θα συζητάμε τα στραβά και τα καλά,  θα προσπαθούμε να ενημερωθούμε... Ξεκινάμε άλλωστε σε μια εποχή κρίσης.... και αλίμονο αν τα πάρουμε όλα με τις αυστηρές έννοιες των όρων...

Οφείλουμε να ψάξουμε νέες έννοιες και αλήθειες. Λέγεται για παράδειγμα ότι  ... 'Το πιο οικολογικό σπίτι είναι αυτό που δε κτίστηκε ποτέ' ( Whit Faulconer). Και όμως υπό μια έννοια έτσι είναι... Άμα φυσικά από το οικοσύστημα βγάλεις τους ανθρώπους, όπως κάνουμε συχνά γιατί θεωρούμε τον εαυτό μας κάτι ανώτερο και πέρα από τη φύση. Επειδή όμως και εμείς είμαστε ζωντανά της φύσης (καλώς ή κακώς) μαζί θα ανιχνεύσουμε πως πιθανώς θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε βιώσιμα οικοσυστήματα και κοινωνίες. Με εμάς μέσα... Και το τονίζω αυτό!!! Βιώσιμα ως προς όλες τις παραμέτρους... κοινωνικές και περιβαλλοντικές.

Δέστε ζώνες και φύγαμε...