Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

Στις 28/07/2011 δημοσιεύθηκε το σχέδιο νόμου για την ρύθμιση των αυθαιρέτων. Τα ακίνητα που συμπεριλαμβάνονται, η διαδικασία, καθώς και το κόστος της ρύθμισης για κάθε περίπτωση βρίσκονται στο κείμενο του σχεδίου νόμου «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΚΑ».

Ο εν λόγω νόμος ψηφίσθηκε στις 2/9/2011 επί της αρχής και αναμένεται η εφαρμοστική εγκύκλιος όπου θα δοθούν όλες οι απαραίτητες διευκρινήσεις για την εφαρμογή του.

Με την ψήφιση του νόμου δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων με αυθαίρετες κατασκευές ή / και πολεοδομικές παραβάσεις να διατηρήσουν το ακίνητό τους καταβάλλοντας ένα και μόνο πρόστιμο, εξασφαλίζοντας ότι το ακίνητο έχει απαλλαγεί από τα πολεοδομικά βάρη αλλά και ότι θα μπορεί να πωλείται ή να μεταβιβάζεται για τα επόμενα 30 χρόνια. Η διαδικασία τακτοποίησης που προβλέπεται είναι σχετικά απλοποιημένη και είναι αντίστοιχη με αυτή της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων.

Παρέχουμε όλες τις υπηρεσίες τακτοποίησης, δημιουργίας φακέλου και διενέργεια όλων των απαραίτητων μελετών για κάθε ακίνητο που εμπίπτει στην ρύθμιση στις περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου, Θεσσαλίας και Λέσβου στην ελάχιστη αμοιβή και όπου ακόμα μας ζητηθεί. 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 6937029243 - 2107719477 και ενημερωθείτε για όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται για να υπαχθείτε στην ρύθμιση.


Με εκτίμηση,
Περικλής Ζόλκου
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ MSc.