Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Η ThinkDesign μας προτείνει... πίτα ψαριού....

 Ας δούμε τι υλικά χρειάζονται για να φτιάξουμε αυτή την λαχταριστή καλοκαιρινή πίτα από ψάρι...

Σημειωτέον...η συνταγή προτείνεται για 4 μερίδες...αρχικά...





Υλικά

750 γρ. φιλέτο άσπρου ψαριού
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2 πράσα κομμένα
½ φλιτζάνι κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
2 λωρίδες φλούδας λεμονιού
¼ κουταλάκι μοσχοκάριδο
8 κόκκους πιπέρι
2 φύλλα δάφνη
6 κοτσάνια μαϊντανό
2 ½ φλιτζάνια γάλα
30 γρ.βούτυρο
1 κιλό πατάτες, πουρέ
τριμμένο πιπέρι
1 κουταλάκι πάπρικα

Για τη σάλτσα
2 κουτάλια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
γάλα ή κρέμα (έξτρα)

Εκτέλεση
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Βάζουμε το ψάρι σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε το πράσο, τη φλούδα λεμονιού, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, τα φύλλα της δάφνης , το μαϊντανό και το γάλα. Τα σιγοβράζουμε για 15’-20’ σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να γίνει το ψάρι.
2.Βγάζουμε το ψάρι και το σουρώνουμε. Το υγρό το φυλάμε για τη σάλτσα.
3.Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ένα πράσο, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Τα αφήνουμε για 7’ σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να μαλακώσει το πράσο. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο.
4. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα.: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το αλεύρι και το μισό μείγμα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσουν οι σβώλοι. Σε 1 ½ φλυτζάνι υγρό από το ψάρι προσθέτουμε το γάλα ή την κρέμα και το ρίχνουμε στο αλεύρι. Ανακατεύουμε συνέχεια ώσπου να δέσει το μείγμα και το μεγειρεύουμε για ακόμα 1’.
5.Κόβουμε το ψάρι σε μπουκιές και το ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Κατόπιν προσθέτουμε το μείγμα πράσου και κρεμμυδιού στο πουρέ πατάτας. Ρίχνουμε πιπέρι και στα δύο μείγματα.
6.Αλείφουμε με βούτυρο ένα πυρέξ και βάζουμε τη σάλτσα. Από πάνω ρίχνουμε τις πατάτες και την πάπρικα. Το ψήνουμε για περίπου 20’ ώσπου να ροδίσει.